Voor 1 persoon. Bereidingstijd: 25 minuten
Omdat ik zoveel van snoepen hou , koop ik uit voorzorg zo min mogelijk zoetigheden. Want als het in huis is, dan gaat het ook op. Helaas / Gelukkig* (*doorhalen wat niet van toepassing is) kan ik met een paar basisingrediënten in een mum van tijd toch iets zoets op tafel toveren. Vandaag, een apple crumble for one!
Ingrediënten:
1 appel
snufje kaneel
paar druppels citroensap
30 gram bloem
30 gram suiker
30 ml kokosolie
eetlepel amandelschaafsel
Bereiden:
Schil een appel, snij hem in stukjes en doe in een klein ovenvast schaaltje. Druppel er wat citroensap over en schep de kaneel (of koekkruiden) en een eetlepel suiker door de appelstukjes heen. Maak nu in een ander kommetje een kruimeldeeg van de bloem, de overgebleven suiker en de kokosolie. Verdeel het deeg over de appel en maak af met wat amandelschaafsel. Zet het schaaltje nu 18 minuten in een voorverwarmde oven van 200 graden. Laat een heel klein beetje afkoelen maar eet wel warm.
Enjoy your apple crumble!
Cécile