Voor 1 bakje. Bereidingstijd: 5 minuten
Ik weet niet wat ik zou doen zonder humus, ik denk dat ik het het tegenwoordig wel drie keer per week maak. Lekker op een cracker, op brood, bij falafel, om rauwkost in te dopen of als onderdeel van een buddha bowl. Zo fijn ook dat je een lekkere bak humus in een mum in elkaar draait. Geen paniek dus als de buren onverwachts komen borrelen. Wel is het aan te bevelen om je standaard recept regelmatig een beetje aan te passen zodat het niet gaat vervelen. Mijn nieuwe manier van humus bereiden is om er wat artisjokken in te verwerken. Lekker hoor!
Ingrediënten:
175 gram kikkererwten
6 artisjokharten (hou er één achter om mee te garneren)
30 ml. water
1 eetlepel tahin (sesampasta)
1 teentje knoflook
Sap van een halve citroen
1 eetlepel olijfolie
1 theelepel djinten (komijn)
1/2 theelepel paprikapoeder
Bereiden:
Maal alle ingrediënten in een keukenmachine totdat je een lekkere humus hebt. Hoe langer je maalt, hoe lekkerder het wordt.
Geniet van je artisjok humus!
Cécile