Voor 1 persoon. Bereidingstijd: 5 minuten
Ik ben een groot fan van Gwyneth Paltrow. The Talented Mr. Ripley, Sliding Doors, Shakespeare in Love, ze is zo leuk (en mooi!) erin. Maar vooral sinds ze jaren geleden met haar lifestyle blog goop.com begon, vind ik haar geweldig. Ik denk dat we goede vriendinnen zouden zijn en ook Apple en Anne kunnen het vast geweldig met elkaar vinden…ok, ik sla door. Anyways, als ik toast met avocado en veganaise eet dan voel ik me even heel dicht bij Gwyneth staan, het is duidelijk haar lievelingsgerecht wanneer je -zoals ik dus- haar kookboeken en updates spelt.
Ingrediënten:
1 lekkere snee brood
1/2 avocado
5 muntblaadjes
paar plakjes komkommer
25 ml ongezoete sojamelk
60 ml zonnebloem- of maisolie
peper en zeezout
1 theelepel limoensap
Bereiden:
Toast het brood licht. Doe voor de veganaise de sojamelk, olie, limoensap, 4 muntblaadjes, peper en zout in een maatbeker en zet de staafmixer er een paar seconden op. Je kunt de veganaise als je wilt nog frisser maken met een klein schepje sojayoghurt.
Ga nu de toast bekleden; smeer eerst wat veganaise op het brood, leg er een paar plakjes komkommer en avocado op en eindig met een paar reepjes munt. Om het helemaal af te maken strooi je er nog een klein beetje zout en peper op en knijp je wat druppels limoensap over het geheel.
Als je klaar bent, heb je nog een halve avocado en een bakje veganaise over dus ik zou er gewoon nog één maken. Enjoy!
Cécile