Voor 2-4 personen. Bereidingstijd: 50 minuten
In het Midden-Oosten vind je ontzettend veel inspiratie voor lekkere dips en spreads. Humus kennen we natuurlijk allemaal, een lekkere dip gemaakt van kikkererwten. Maar ook Baba Ganoush is een super spread om op wat platbrood te smeren. Je maakt het van het vruchtvlees van aubergines dat lekker zacht is geworden doordat je de aubergine in de oven hebt geroosterd.
Ingrediënten:
1 aubergine
1 eetlepel peterselie
1 teentje knoflook
2 eetlepels olijfolie
1 eetlepel citroensap
1 theelepel za’atar (kruidenmix)
snufje zout
Bereiden:
Zet de oven op 180 graden en leg de aubergine er drie kwartier in. Schep het vruchtvlees eruit en mix het samen met alle andere ingrediënten in de keukenmachine tot een lekker smeersel. Zo eenvoudig is het, meer kan ik er niet van maken.
De za’atar is geen onderdeel van het ‘originele’ recept maar ik heb het potje – gemixt door Jonnie Boer, verkrijgbaar bij AH- nu al zo lang ongebruikt in de keuken staan (ik kocht het potje ooit vanwege de mooie kleuren) dat ik het echt eens moest proberen. De smaak paste perfect bij deze spread!
Geniet van je baba ganoush!
Cécile