Voor 2 personen. Bereidingstijd: 5 minuten
Op instagram zie ik nu zo vaak nicecream voorbij komen, dat wilde ik zelf ook wel eens proberen. Nicecream is ijs gemaakt van bevroren bananen, een beetje sojamelk erbij en dan de blender in. Meer is het niet! Zo’n makkelijk recept en toch maakte ik twee behoorlijke beginnersfouten. Daar kan ik jullie nu dus voor behoeden.
Ingrediënten:
3 bevroren bananen
200 ml sojamelk
paar stukjes walnoot
paar stukjes pure chocola
Bereiden:
Ok, het begint er dus mee dat je een paar uur van te voren bananen in de vriezer legt. En leg ze dan niet – zoals ik dus deed- met schil en al er in! Mensen die vaak nicecream eten, zorgen dat ze altijd een tupperware bakje met ongeschilde -en eventueel al gesneden- bananen in de vriezer hebben liggen. Ik denk dat ik daar ook maar eens mee ga beginnen!
Snij de drie bevroren bananen in stukjes en doe die samen met de sojamelk in de blender. Pulse een paar keer en je ziet het ijs ontstaan. Best een bijzonder gezicht de eerste keer!
Schep het ijs in twee bakjes. Het ijs smelt snel dus zorg dat de bakjes goed koud zijn. Misschien moet je ze zelfs even in de vriezer zetten – haal ze in ieder geval niet net uit de afwasmachine, dat zou echt heel dom zijn, ahum.
Ik heb mijn ijsje opgeleukt met wat walnoten en stukjes pure chocola. Divine!
Enjoy your nicecream!
Cécile