Voor 4 personen. Bereidingstijd: 30 minuten
Ik vermoed dat je van elke groente wel een lekkere soep kunt maken. Maar van bieten weet ik het nu zeker. In Oost-Europa en Rusland wisten ze dat al langer. De bietensoep borsjtsj is daar immens populair. Vaak wordt de soep daar koud gegeten maar ik serveerde mijn bietensoep vandaag warm. Een echte aanrader en super makkelijk!
Ingrediënten:
500 gram (voor)gekookte bieten
2 sjalotten
1 teen knoflook
1 theelepel komijnpoeder
10 krieltjes (of 2 grote aardappels)
1 liter groentebouillon
scheutje Alpro soja cuisine light (of andere plantaardige room)
paar takjes dille
olijfolie om in te bakken
Bereiden:
Verwarm een scheutje olie in een braadpan en bak de gesnipperde sjalotten erin tot ze zacht zijn. Voeg de kleingesneden knoflook toe en de komijn. Roer goed door. Snij de krieltjes doormidden – je hoeft ze niet te schillen- en bak ze een paar minuten mee. Nu gaan de bieten – gesneden in kwarten- en de bouillon erbij. Breng aan de kook en draai het vuur zacht. Laat een kwartier pruttelen en maak de soep vervolgens glad met een staafmixer.
Verdeel de soep over de kommen, schenk overal een scheutje room in een leg er een paar takjes dille op.
Geniet van je bietensoep!
Cécile