Voor 1 brood. Bereidingstijd: 2 uur en 20 minuten
Na de zeer feestelijke en zeer calorierijke taart van gisteren, is het vandaag tijd voor een dagje water en brood. Wel een heel lekker brood natuurlijk! Ik bakte een zonnebloempittenbrood met de kant-en-klare Belbake bakmix van de Lidl – ik ben nog steeds niet in de fase dat ik mijn eigen desembrood maak – en voegde er wat lekkere spullen aan toe. Zoals rozemarijn, een geweldige smaakmaker aan brood en courgette. Die laatste geeft dan weer niet zo heel veel smaak maar ik hou er nou eenmaal van om groenten in maaltijden te ‘verstoppen’.
Ingrediënten:
500 gram broodmix zonnebloempittenbrood
300 ml water – ik gebruikte wat minder dan op de verpakking stond omdat in courgette vrij veel vocht zit
1 geraspte bolcourgette (je kunt natuurlijk ook 200 gram ‘normale’ courgette gebruiken)
2 eetlepels fijngehakte rozemarijn
Bereiden:
Maak het brooddeeg volgens de aanwijzingen op de verpakking. Meng de rozemarijn en de courgette door het deeg heen en laat het twee maal rijzen. Nu bak je het brood 60 minuten op 200 graden. Laat het brood een klein beetje afkoelen maar eet het vooral als het nog warm is. Het is dan heerlijk om er een dun laagje kokosolie op te smeren, dat lekker smelt op het warme brood.
Geniet van je zonnebloempittenbrood met courgette en rozemarijn!
Cécile