Voor 15 bruschetta. Bereidingstijd: 15 minuten
De zomer is de tijd bij uitstek om ’s avonds lekkere hapjes te serveren. Deze aten we vanavond op het balkon bij een glaasje lekkere wijn. Ik maakte de ‘pesto’ in een vijzel omdat ik het prettig vindt als de doperwten nog wat grof zijn. Maar als je de keukenmachine wilt gebruiken kan dat natuurlijk ook, je krijgt dan een wat gladder mengsel. Ook lekker!
Ingrediënten:
200 gram doperwten
10 walnoten
3 eetlepels olijfolie (+ extra om in te bakken)
2 teentjes knoflook
een handje basilicumblaadjes
een theelepel grof zeezout
versgemalen peper
1 stokbrood
Bereiden:
Kook de doperwten een paar minuten. Begin intussen 1 teentje knoflook, olijfolie, basilicum, zout en walnoten te malen in de vijzel. Wanneer de doperwten gaar zijn, voeg je ze toe en stamp je nog wat verder tot alles goed gemengd is.
Snij het stokbrood in plakjes, bak deze even aan in wat olijfolie tot ze lekker bruin zien. Haal je uit de pan en rasp over elk sneetje even met een knoflookteen.
Beleg de broodjes met de doperwtenpesto. Tip: serveer de bruschetta met radijsjes die gemarineerd zijn in olijfolie, balsamicoazijn en zeezout.
Geniet van je lekker zomerse snack!
Cécile