Voor 2 personen. Bereidingstijd: 10 minuten
Ik had nog een groot stuk brood over van gisteren, er stond een basilicumplantje te stralen in de vensterbank en in een schaal op het aanrecht lagen heerlijke tomaatjes. Duidelijk: we eten bruschetta vandaag.
Ingrediënten:
2 handen lekkere rijpe tomaten (leuk als je verschillende kleuren neemt, ik had alleen rode in huis)
een paar basilicumblaadjes
teentje knoflook
zout en peper
3 eetlepels olijfolie
1 eetlepel lekkere witte wijn azijn
Bereiden:
Maak eerst de topping. Snij de tomaten in stukken en haal de zaadjes eruit. Doe ze in een kommetje en meng met de gescheurde basilicumblaadjes, zout, peper, olie en azijn. Laat de smaken even intrekken.
Snij nu twee grote plakken brood en toast ze in een grillpan. Ontvel een knoflookteentje en wrijf er flink mee over de plakken brood. Besprenkel het brood met olie, zout en peper. Schep de topping erop. Schenk de olie en azijn uit het kommetje niet over het brood, dan wordt het te zompig.
Geniet van je bruschetta!
Cécile