Voor 1 persoon. Bereidingstijd: 30 minuten
Vanavond verzorgde ik de catering voor een filmploeg die op het bijzondere havendorp Heijplaat een korte film aan het opnemen was. Dit alles in het kader van de 48 hour film contest waarbij teams op vrijdagavond een genre, zin, opnemen en monteren. Na 48 uur leveren ze het eindresultaat in bij de jury. Er was vandaag hard gewerkt, bijna alle opnames waren afgerond en het eten ging er erg goed in. Gelukkig bleven er nog wat restjes over, en die waren perfect voor deze mooie Buddha Bowl.
Ingrediënten:
75 gram rijst (combinatie van witte rijst en wilde rijst)
grote lepel humus
halve aubergine
halve avocado
salade van rode kool en pompoen
wortel salade
kikkererwten salade
Bereiden:
Omdat ik mijn buddha bowl samenstelde uit restjes van een grotere maaltijd, vind ik het lastig om hier van alles de juiste hoeveelheden te noemen. Je kunt jouw bowl ook samenstellen met welke groenten en peulvruchten jij nog in huis hebt. Ik gebruikte als basis de wilde & witte rijst van Albert Heijn excellent.
Vervolgens sneed ik een avocado in stukjes en bakte ik een paar plakken dungesneden aubergine in een eetlepel olie bruin. Ook de humus maakte ik zelf.
De salade van rode kool en pompoen maakte ik volgens dit recept alleen verving ik hierin de rijst door stukjes lekker zacht gebakken pompoen. Ook de wortelsalade met korianderzaad kwam al eerder op de deze site voorbij.
De kikkererwten mengde ik met kleingesneden tomaat, komkommer, munt, koriander en lente-ui en maakte ik af met een dressing van citroensap en olijfolie.
Wat een perfecte schaal werd het, geniet van jouw Buddha Bowl!
Cécile