Voor 4 burgers. Bereidingstijd: 25 minuten
Sinds ik met dit blog bezig ben, ben ik al van plan om een goede plantaardige burger te maken. Op de site van Jamie Oliver kwam ik een fijne tegen met kikkererwten en mais. Door er citroenrasp doorheen te mixen, krijg je een lekker frisse burger. De koriander in Jamie’s recept verving ik door peterselie want hoewel ik zelf dol ben op koriander, vinden de kinderen het maar naar zeepsop smaken.
Ingrediënten:
1 blikje kikkererwten (310 gram)
1 blikje mais (300 gram)
een half bosje peterselie
1 theelepel paprikapoeder
1 theelepel korianderpoeder
1/2 theelepel zout
rasp van een halve citroen
2 eetlepels bloem, plus wat extra om de burgers in te rollen
2 eetlepels olie om in te bakken
Bereiden:
Mix alle ingrediënten in een keukenmachine, maar vooral niet te lang want de textuur moet een beetje grof blijven – anders worden de burgers te melig.
Rol ze door de bloem en leg ze eventueel nog even in de koelkast om wat verder op te stijven. Verwarm de olie in een koekenpan en bak de burgers in tien minuten lekker bruin – keer ze halverwege om.
Serveer de burgers op lekker brood met wat sla, tomaat, komkommer, ketchup en veganaise.
Enjoy!
Cécile-