Voor 2-4 personen. Bereidingstijd: 10 minuten
Nooit gedacht dat je een lekkere caesar salad dressing kon maken zonder ansjovis, maar dankzij een ingrediënt dat mijn vriendin Angelie voor me meenam uit Portugal, heb ik de smaak helemaal na kunnen bootsen. Het geheim: gezouten kappertjes. Hier vast ook wel ergens te krijgen, zodra dit potje leeg ik ga ik op zoek. Wat een perfecte smaakmaker!
Ingrediënten:
2 kroppen mini romaine sla
3-4 eetlepels veganaise (mayonaise zonder ei)
1 eetlepel citroensap
1 teentje knoflook
1 eetlepel gezouten kappertjes
5 tasty tom tomaten
2 sneden brood
olijfolie om in te bakken
Bereiden:
Maak de slabladeren los van de krop en was ze. Scheur de grote bladeren doormidden. Snij de tomaten in kwarten en ontpit ze. Maak een dressing door de veganaise, het citroensap, de knoflook en de gezouten kappertjes in een kom te doen en er de staafmixer op te zetten. Spoel wel eerst even het losse zout van de kappertjes af. Doe de sla, tomaten en dressing in een slakom en roer goed door elkaar. Maak af met croutons. Die maak je door 2 sneden brood in dobbelstenen te snijden en een paar minuutjes te bakken in een paar eetlepels olie.
Geniet van je – net echte- Caesar salade!
Cécile