Voor 8 personen. Bereidingstijd: 45 minuten
De grootste ontdekking die ik het afgelopen jaar heb gedaan, is dat je eieren eigenlijk helemaal niet nodig hebt om te bakken. In veel recepten voor taart of cake, kun je het simpelweg weglaten. Vroeger was het ook helemaal geen standaard ingrediënt in de patisserie maar door de toegenomen welvaart zijn eieren in steeds meer recepten terecht gekomen. Met deze heerlijke citroencake ga je dus helemaal terug naar de basis!
Ingrediënten:
275 gram bloem
200 gram suiker
1 eetlepel bakpoeder
Sap en rasp van 1 biologische citroen
100 ml kokos- of olijfolie
170 ml plantaardige melk
100 gram poedersuiker
Bereiden:
Meng de bloem, suiker, citroenrasp en bakpoeder door elkaar. Mix nu de olie, citroensap en plantaardige melk er goed door heen.
Schenk het beslag in een ingevette cakevorm en zet de cake 35 minuten in een op 200 graden voorverwarmde oven.
Prik er in om te kijken of de cake klaar is en laat hem wat afkoelen in de vorm. Ik maakte de cake af met een dun laagje glazuur. Roer hiervoor beetje bij beetje water (of citroensap) door de poedersuiker totdat het lekker vloeibaar is en je het over de cake kunt schenken. Ik deed een druppeltje gele kleurstof door het glazuur.
Geniet van deze frisse citroencake!
Cécile