Voor 2-4 personen. Bereidingstijd: 5 minuten.
Veel gerechten die ik regelmatig maak, zijn ontstaan door ingredienten te combineren die ik standaard in huis heb. Ik vind namelijk niets leukers dan wat uit de keuken te toveren zonder er speciaal boodschappen voor te hebben gedaan. In dit geval doperwten dip.
De doperwten liggen altijd in de vriezer want ze zijn zo makkelijk in een pasta met roomsaus. Een potje peterselie staat altijd wel in de vensterbank en citroenen liggen standaard in de fruitschaal. Blijft nog over de munt. Die heb ik niet altijd vers in huis maar nu gelukkig wel want dat geeft de dip net even die lekkere frisse smaak.
Ingrediënten:
200 gram tuinerwten
paar blaadjes munt
handje peterselie
3 eetlepels lekkere olijfolie
snuf zeezout
sap van een halve citroen
1 teentje knoflook
Bereiden:
Kook de erwten in maximaal vijf minuten beetgaar. Meng intussen in een keukenmachine (of een vijzel) de overige ingrediënten goed. Doe de erwten erbij en meng totdat de erwten in grove stukken uiteen zijn gevallen (maak er geen babyvoedsel van).
Serveer met melba toastjes (ook standaard aanwezig in veel keukenkastjes) en geniet!
Cécile