Voor 4 personen. Bereidingstijd: 70 minuten
Uiensoep eet ik eigenlijk alleen maar buiten de deur, realiseerde ik me ineens. Een lekker grote dampende kom in een goed eetcafé, dat gaat er wel in. Maar zelf had ik nog nooit uiensoep gemaakt. Daar moest maar eens verandering in komen. Uiensoep is geen soep die je in een handomdraai op tafel hebt staan, de soep wordt juist lekker doordat de uien zo lang hebben staan sudderen dat ze gaan karamelliseren. Maar veel werk heb je er niet aan. Daarnaast is het ook een erg goedkoop recept!
Ingrediënten:
600 gram uien
3 laurierbladeren
5 eetlepels olijfolie
2 eetlepels bloem
150 ml witte wijn
1 liter groentebouillon
wat fijngehakte bieslook
Bereiden:
Zet een braadpan op het vuur met olie. Snij de uien in ringen en bak ze samen met de laurierblaadjes in de braadpan. Laat drie kwartier lekker sudderen – roer af en toe om. Strooi vervolgens de bloem erover, roer door en voeg de wijn langzaam toe. Nu gaat ook de bouillon erbij. Laat nog twintig minuten doorkoken en vis dan de laurierblaadjes eruit. Serveer in kommen en garneer met wat bieslook.
Geniet van je Franse Uiensoep!
Cécile