Voor 1 flinke bak chipjes. Bereidingstijd: 1 uur en 10 minuten
Ik ben altijd op zoek naar lekkere snacks die ook nog wat voedingsstoffen bevatten en niet teveel kwaad kunnen. Gelukkig heb ik weer een nieuwe vondst voor m’n gezonde snack repertoire; chips gemaakt van fruit. Door het fruit dun te snijden en vervolgens langzaam te drogen in de oven, krijg je een lekkere en intens zoete smaak.
Ingrediënten:
1 mango
1 nectarine
1`appel
1 banaan
5 aardbeien
Bereiden:
Schil de mango, pel de banaan en was de appel, nectarine en aardbeien. Verwijder de kroontjes van de aardbeien en maak hele dunne plakjes van al het fruit. Ik gebruikte de kaasschaaf ervoor, maar een dunschiller kan ook. Besprenkel de banaan en appel met wat citroensap tegen het verkleuren. Dep al het fruit droog, dan worden de chipjes straks lekker knapperig.
Verwarm de oven voor op 100 graden en leg alle stukjes fruit op een bakplaat bekleed met bakpapier. Zet de plaat een uur in de oven.
Geniet van je lekker fruit chips!
Cécile