Voor 4 personen. Bereidingstijd: 25 minuten
De winkels liggen weer vol met lekkere nectarines, perziken en wilde perziken. Die laatste waren een paar jaar geleden nog een zeldzame delicatesse die je alleen bij de groentejuwelier kon krijgen, maar tegenwoordig vind je ze zelfs bij de Lidl. Ik heb altijd wel een stel nectarines of perziken in de fruitschaal liggen dus ’s avonds als ik zoete trek krijg, is dit toetje zo gemaakt!
Ingrediënten:
3 nectarines
60 gram bloem
50 ml kokosolie
2 eetlepels agavesiroop
1 eetlepel sinaasappelrasp
snuf zout
kokosyoghurt
Bereiden:
Snij de nectarines in stukken en leg ze in een ovenschaal. Maak een kruimeldeeg door de overige ingrediënten (minus de yoghurt) met de hand door elkaar te kneden. Leg de kruimels op de stukken nectarine en schuif de schaal 15 minuten in een op 200 graden voorverwarmde oven.
Serveer de warme crumble met een lekkere schep kokosyoghurt. Geniet van je gegrilde nectarines!
Cécile