Voor 3-4 personen. Bereidingstijd: 20 minuten
De avondmaaltijd van vanavond voelde een beetje als vals spelen. Ik gebruikte namelijk een kant en klare gele kruidenpasta, terwijl ik een tijdje geleden nog op dit blog schreef hoe makkelijk en lekker het is om zelf je currypasta te maken. Maar ja, ook ik heb van die dagen dat ik niet zoveel zin en tijd heb om te koken maar wel wat smakelijks wil eten. In de la lag een pakje Thaise gele curry voor precies deze gelegenheid. En met de lekkere kokosmelk, de verse bloemkool, aubergine en aardappel plus de aromatische basmati rijst werd het een prima maaltijd. Met een beetje van mezelf en een beetje van fair trade Original.
Ingrediënten:
Thaise gele curry pasta (Fair Trade Original)
400 ml kokosmelk
1/2 aubergine
1/2 bloemkool
1 grote aardappel
koriander om te garneren
300 gram basmati rijst
olie om in te bakken
Bereiden:
Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snij de aubergine in blokjes van 1,5 centimeter en de aardappel in blokjes van 1 centimeter. Verwarm een paar eetlepels olie in een braadpan en bak de aubergine daar bruin in. Schep de stukjes eruit en bak nu de aardappel vijf minuten aan. Voeg de currypasta toe, de kokosmelk, de aubergine en de roosjes bloemkool. Laat de curry lekker tien minuutjes sudderen en dien op met de rijst. Garneer met zoveel koriander als je lekker vindt!
Geniet van je makkelijke gele curry!
Cécile
ik ga hem vanavond maken! Dan maak ik er een komkommerraita bij, mjam!
Leuk om te horen Dorothee. Lijkt me een lekkere combi. Eet smakelijk!