Voor 2 personen. Bereidingstijd: 30 minuten
Hoewel het midden in de zomer is, is iedereen hier in huis een beetje aan het rillen en snotteren. Om de virussen weg te jagen maakte ik vanavond een lekkere -licht pittige- spliterwtensoep. Morgen voelen we ons vast weer top!
Ingrediënten:
3 eetlepels olie
220 gram spliterwten
600 ml groente bouillon
1/2 theelepel komijnpoeder (djinten)
1/2 theelepel korianderpoeder (ketoembar)
1/4 theelepel chilipeper
1 laurierblad
2 tenen knoflook
4 eetlepels Alpro yoghurt
sap van 1 citroen
zout en peper
paar takjes koriander
Bereiden:
Spoel de spliterwten af onder koud water. Zet een braadpan op het vuur met olie. Fruit de knoflook hierin en voeg de komijn en korianderpoeder toe. Als de kruiden gaan geuren, doe je de spliterwten in de pan. Roer een minuutje goed door en blus af met de warme groentebouillon (gemaakt van één bouillonblokje). Voeg een laurierblaadje toe en laat zo’n 25 minuten op laag vuur pruttelen.
Meng de yoghurt met een eetlepel citroensap en een snuf zout en peper. Wanneer de soep klaar is, haal je hem van het vuur, vis je het laurierblaadje eruit en maak je hem nog iets verder op smaak met het overige citroensap en het chilipoeder. Schep de soep in kommen, daar gaat de yoghurt bovenop en zoveel koriander als je lekker vindt.
Geniet van je hartverwarmende gele spliterwtensoep!
Cécile