Voor 2-4 personen. Bereidingstijd: 10 minuten
Dit is een perfect hapje om bij de borrel te serveren. Ik maak het vaak als er onverwachts mensen langskomen, de paar ingrediënten voor deze dip heb ik meestal wel in huis. Altijd raak!
Ingrediënten:
1 aubergine
1 blik tomatenblokjes
2 tenen knoflook
3 eetlepels olijfolie
1 theelepel gedroogde oregano
2 eetlepels goede balsamico azijn
zout en peper
handje basilicum
Bereiden:
Snij de aubergine in kleine blokjes van bijna 1 cm. Verhit de olie in een pan en bak de blokjes aan alle kanten bruin. Voeg het blik tomaten toe en draai het vuur laag zodra het mengsel kookt. Breng op smaak met de oregano, zout, peper en uitgeperste knoflook. Draai het vuur uit en roer de azijn en basilicum door de dip. Laat afkoelen (niet in de ijskast!) en serveer met brood.
Geniet van je gemarineerde aubergines!
Cécile