Voor 4 personen. Bereidingstijd: 35 minuten
Soms vind je iets heel erg lekker maar eet je het zo vaak dat het je een beetje tegen staan. Dat had ik dus met gemarineerde paprika’s. Een jaar of tien geleden verwerkte ik die echt in elke salade, picknick en tapas buffet. Soms maakte ik er ook nog soep van. Het leuke is dat je zo’n gerecht dan een decennium later weer helemaal kunt herontdekken. En het recept dat ik toen gebruikte, blijkt nog steeds top.
Ingrediënten:
3 paprika’s (leuk om verschillende kleuren te gebruiken)
1/4 bosje peterselie
6 eetlepels olijfolie
sap van een halve citroen
1 teentje knoflook
Bereiden:
Leg de (droge) paprika’s op een bakplaat en schuif ze 20 minuten de oven in op 225 graden. Draai ze af en toe even om. De paprika’s zijn klaar wanneer ze donker gekleurd zijn en er ‘blaren’ op het vel zitten. Laat de paprika’s afkoelen in een afgesloten tupperware bakje zodat het vel straks makkelijk loslaat.
Wanneer de paprika’s afgekoeld zijn, kun je ze gaan pellen. Met drie stuks is dat prima te doen. Voor een catering opdracht heb ik ooit eens dertig paprika’s gepeld, toen was het iets minder leuk. Nu ik er zo over nadenk, was dat misschien wel de reden dat ik stopte met het maken van gemarineerde paprika’s 🙂
Maak voordat je de paprika’s in stukken snijdt, een klein gaatje en vang het vocht op dat eruit komt. Met dit vocht, de olie, peterselie, kleingesneden knoflook en het citroensap maak je de marinade. Het is lekker om de paprika’s hier een paar uur in te laten staan voordat je ze opdient.
Ik at de gemarineerde paprika’s vanmiddag samen met mijn vriendin Roos heerlijk in de Zeeuwse zon met crackers en zelfgemaakte hummus. A perfect day!
Geniet van deze heerlijke snack – met mate dan…
Cécile