Voor 4 personen. Bereidingstijd: 70 minuten
Wist je al dat je door knoflook te poffen, je een heerlijk zacht zoete substantie krijgt die in helemaal niets meer lijkt op rauwe of gebakken knoflook? En vervolgens kun je daar een heerlijke soep van maken. Om je handen bij op te eten!
Ingrediënten:
5 bollen knoflook
2 sjalotjes
1 liter groentebouillon
2 laurierblaadjes
100 ml Alpro room van rijst of soja
1-2 eetlepels citroensap
handje bieslook
handje gehakte amandelen
olijfolie
peper
Bereiden:
Leg de bollen op een bakplaat, giet over elke bol een scheutje olijfolie en zet 40 minuten in de oven op 160 graden. Laat ze daarna nog tien minuutjes afkoelen. Snij de sjalotje fijn en fruit ze ineen braadpan met een paar lepels olie. Wanneer de uien glazig zijn, knijp je de knoflooktenen uit in de pan. Ik vind de zachte knoflook die nu uit de bollen komt zo lekker, dat ik m’n vingers hier letterlijk bij aflik.
Giet de bouillon erbij, voeg de laurierblaadjes toe en laat tien minuutjes sudderen. Haal de laurier eruit en maak dew soep glad met een staafmixer.
Voeg nu de room, citroensap en peper toe. Als je de soep lekker wilt laten schuimen, kun je de staafmixer nog een keer kort erin zetten. Verdeel over de kommen en garneer met wat geroosterde amandelen en fijngehakte bieslook.
Geniet van deze heerlijke gepofte knoflooksoep!
Cécile