Voor 2 personen. Bereidingstijd: 45 minuten
Deze week stond prominent op Nu.nl Voedseltrends 2017, hoofdrol vol groenten. Dat wisten wij natuurlijk al lang maar het is altijd weer fijn om het zwart op wit te zien staan. Eén van de ontwikkelingen die in het artikel beschreven staat is dat mensen een plak groente, zoals aubergine of bloemkool bereiden alsof het een stuk vlees is.
Met geroosterde aubergine doe dat inderdaad regelmatig – deze groente krijgt zo’n heerlijk vlezige smaak wanneer hij langzaam in de oven is gegaard. En in de horeca eet ik vrij regelmatig bloemkool als vleesvervanger (laatst nog bij restaurant Nibbles in Nijmegen waar ze een heerlijke geroosterde bloemkool serveerden met salsa verde), maar dat heb ik nog nooit thuis geprobeerd. Meteen een goed idee voor een volgende blog dus!
Ingrediënten:
2 aubergines
7 eetlepels olijfolie
Zout en peper
100 gram koriander
50 gram walnoten
rasp van 1 limoen
1 teentje knoflook
1 theelepel gezouten kappertjes
Bereiden:
Verwarm de oven voor op 200°C, snij de aubergines doormidden en leg ze op een bakplaat. Snij het vruchtvlees kruislings in, besprenkel elke helft met een halve eetlepel olie en bestrooi vervolgens met peper en zout. Rooster de helften 45 minuten in de oven tot ze mooi goudbruin zijn. Intussen maak je de korianderpesto door de koriander, walnoten, knoflook, overgebleven olie, limoenschil en kappertjes in een vijzel of foodprocessor fijn te malen
Schep de pesto op de warme aubergines en serveer met rijst en een lekkere salade. Geniet van deze heerlijke geroosterde aubergine.
Cécile