Voor 4 personen. Bereidingstijd: 1 uur en 20 minuten
Bietjes, wat had ik er als kind een hekel aan. Het zal wel erfelijk zijn want ook mijn nageslacht waagt zich er niet aan. Zelfs niet nu ik ze zo heerlijk geroosterd heb en vervolgens besprenkelde met truffel vinaigrette! Nou ja, dan is meer over voor ons. Bietjes uit de oven zijn echt een heel stuk lekkerder dan bietjes die gekookt zijn. Het duurt een stuk langer maar je hebt er niet meer werk aan. Dus doen!
Ingrediënten:
3 bietjes (kroten)
1 avocado
1 grote hand spinazie
paar blaadjes basilicum
zeezout en peper
1 hand gepelde pistachenoten
Voor de vinaigrette:
3 eetlepels truffelolie
2 eetlepels witte wijnazijn
1 eetlepel rode wijnazijn
zout en peper
Bereiden:
Verwarm de oven voor op 180 graden. Was de bieten, dep ze droog en pak ze samen met een scheut olijfolie, peper en zout in in aluminiumfolie (alle drie apart). Zet ze een uur in de oven.
Maak terwijl de bieten in de oven staan de vinaigrette door alle ingrediënten hiervoor goed door elkaar te roeren.
Wanneer de bieten uit de oven komen, pak je ze uit en laat je ze tien minuutjes afkoelen, daarna kun je het vel er makkelijker afpellen.
Leg een handvol spinazie op een schaal en drapeer daarop de plakjes dungesneden biet en avocado. Scheur een paar blaadjes basilicum en verdeel over de salade. Giet de dressing erover en maak af met een handje grof gehakte pistachenoten. Je kunt de salade als voorgerecht eten of met brood en basilicum/pistache pesto. Divine!
Geniet van deze heerlijke salade!
Cécile