Voor 2 portobello’s. Bereidingstijd: 2o minuten
Gevulde portobello’s, die vond je in de jaren 90 op bijna elke menukaart als vegetarische optie. Wel met een enorme laag kaas dan natuurlijk. Ik maakte een lekker lichte en enorm smakelijke vegan versie met aubergine, venkel, broodkruim, knoflook en veel peterselie. We aten de portobello’s als voorgerecht maar je kunt ze ook prima als hoofdgerecht serveren naast spaghetti met wat olijfolie en knoflook.
Ingrediënten:
2 portobello’s
1/2 venkel
1/4 aubergine
1/4 theelepel venkelzaad
1 eetlepel tomatenpuree
5 eetlepels water
3 sneetjes witbrood
1/2 bosje peterselie
1 grote teen knoflook
zout en peper
olijfolie
Bereiden:
Verwarm de oven voor op 180 graden. Bedek een bakplaat met aluminiumfolie en besprenkel met olijfolie. Leg de portobello’s erop en schuif ze tien minuten in de oven. Snij intussen de venkel en aubergine in kleine blokjes (0,5 cm.) en bak ze in een laagje olijfolie. Wanneer de aubergine bruin en zacht is, voeg je de gekneusde venkelzaadjes toe. Vervolgens de eetlepel puree en het water. Roer even door en laat staan terwijl je de broodkruim maakt.
Haal de korstjes van het brood en doe het samen met de peterselie, knoflook en een scheutje olijfolie in de keukenmachine. Maal fijn.
Haal de portobello uit de oven, verdeel het aubergine en venkelmengsel over de paddenstoelen en eindig met een laag broodkruim. Zet de portobello’s nog vijf minuten onder de grill zodat ze een lekker krokant korstje krijgen.
Geniet van je gevulde portobello’s!
Cécile