Voor 4 personen. Bereidingstijd: 55 minuten
Ik koop maar weinig kant en klaar producten; alle soepen, sauzen, stoofgerechten enz. maak ik zelf. Toch zijn er ook veel producten die ik wel ‘af’ koop. Terwijl ik ze makkelijk zelf in elkaar zou kunnen draaien. Zo heb ik nog nooit zelf pasta gemaakt, of brood, of tortilla’s, of….nou ja, je snapt het wel.
Gelukkig is er nog veel uit te proberen, ik heb ook nog aardig wat blogs te schrijven dit jaar. Vandaag maken we zelfgemaakte gnocchi! Een heel eenvoudig aardappelpasta gerecht uit Italië. In Noord Italië doen ze een eitje door het deeg maar wij maken de Zuid Italiaanse versie met alleen bloem, zout en gepureerde aardappels.
Ingrediënten voor de gnocchi:
600 gram kruimige aardappels
100 gram bloem
snuf zout
Ingrediënten voor de saus:
blik tomaten(stukjes)
200 gram verse spinazie
3 eetlepels olijfolie
2 stengels bleekselderij
takje rozemarijn
2 teentjes knoflook
1 sjalotje
half blokje groenten bouillon
Bereiden:
Kook de aardappelen in de schil gaar (ongeveer 20 minuten). Pel ze en pureer met een pureeknijper, rasp met een rasp of duw de aardappelen door een zeef (gebruik in ieder geval geen stamper). Maak van de puree, de bloem en het zout een deeg dat je in 4 rollen verdeelt. Snij in stukken van ongeveer 1 cm. en druk de stukjes plat met een vork.
Zet nu een grote pan met water en zout op het vuur.
Maak intussen de saus. Fruit het sjalotje, de kleingesneden bleekselderij, knoflook en rozemarijn kort in de olie en voeg het blik tomatenstukjes toe. Verkruimel het bouillonblokje in de saus en doe de spinazie erin. Roer goed door elkaar, draai het vuur uit en hou de saus warm met een deksel.
Doe de gnocchi in het kokende water en wacht tot alle bolletjes gaan drijven, dit duurt ongeveer vier minuten. Schep de gare gnocchi uit de pan en serveer met de saus.
Geniet!
Cécile