Voor 4 personen. Bereidingstijd: 1 uur en 5 minuten
Ik dacht dat ik alle manieren om havermout te bereiden nu wel kende. Maar er blijkt toch een super makkelijke en super smakelijke versie van havermoutpap te zijn waar ik het bestaan niet vanaf wist. Eén die zo romig en zo smeuïg is dat het meer een havermoutpudding is dan een havermoutpap. Zet de havermout met melk en room een uur in de oven en je weet niet wat je proeft! Dit is eigenlijk gewoon te chic als ontbijt – nou ja, misschien als zondagse brunch. Je kunt het ook heerlijk als toetje eten – na een lichte maaltijd dan.
Ingrediënten:
130 gram havermout
500 ml sojamelk
1 hand rozijnen
1 hand gemengde noten
200 ml rice cuisine (Alpro)
1 theelepel vanille extract
1 eetlepel ahornsiroop
100 gram gemengde rode vruchten (uit de vriezer)
1 eetlepel agave siroop
2 eetlepels water
Bereiden:
Meng de havermout in een kleine ovenschaal met de melk en de room. Voeg het vanille extract en de ahornsiroop toe en roer goed door. Strooi de rozijnen en noten erover. Zet nu het mengsel een uur in een oven op 150 graden. Let the magic begin! In het komende uur transformeert dit mengsel in een goddelijke pudding. Je serveert het met wat lekkere warme vruchten. Gestoofde perzik lijkt me er bijvoorbeeld heerlijk bij. Ik had een vrij lege fruitschaal maar nog wel een zak lekkere gemengde bosvruchten in de vriezer liggen.
Verwarm de vruchten een paar minuten op zacht vuur met het water en de agave siroop, je krijgt dan een lekkere siroop. Kook de vruchten vooral niet stuk!
Schep een grote lepel pudding op elk bordje en leg er wat vruchten op of naast. Vergeet niet om er wat lekkere siroop bij te scheppen.
Geniet van je havermoutpudding met gestoofde vruchten!
Cécile