Voor 1-2 personen. Bereidingstijd: 5 minuten
Van verschillende kanten werd er bezorgd geïnformeerd of alles wel goed met me ging; ik had namelijk al zo lang geen nieuw gerecht gepost – en dat terwijl ik aan het begin van 2016 aangekondigde om 365 dagen achter elkaar een recept te plaatsen op deze site. Het ging inderdaad even wat minder, veel gebeurd dit jaar en de batterij was op.
Wel heel fijn om te merken dat m’n blogs zo gemist worden. Ik mis het creëren zelf ook en ga daarom vandaag met frisse moed weer lekker aan de slag met de producten die bij dit seizoen horen. Ik laat de dagelijkse modus even varen maar wil toch zeker wel drie à vier keer in de week een lekkere vegan dish te plaatsen.
Ingrediënten:
Flinke hand (wilde) spinazie
een paar blaadjes rucola
een paar takjes peterselie
1 vijg
4 cherry tomaten
30 gram hazelnoten
1 eetlepel balsamico azijn
1 eetlepel dadelsiroop
zout en peper
Bereiden:
Was en droog de spinazie en leg de blaadjes in een mooie schaal. Vermeng de spinazie met de rucola. Hak de hazelnoten grof en rooster ze in een koekenpan tot ze licht verkleuren en lekker gaan ruiken. Verwarm de balsamico en dadelstroop in een steelpannetje – dit wordt je dressing.
De afgelopen weken heb ik het boek ‘The China Study’ (bekend van de documentaire Forks over Knives) bestudeerd en door de dingen die ik daarin gelezen heb, probeer ik minder olie te gebruiken. Uiteraard mag je best een theelepel olie (of meer :-)) door de dressing doen als je dat wilt!
Snij de cherry tomaatjes door de helft, verwijder de pitjes en haal ze door de dressing heen. Snij de vijg in kwarten en maak de salade mooi op. Garneer met wat fijngesneden peterselie.
Geniet van je salade met vijg!
Cécile