Voor 2 personen. Bereidingstijd: 5 minuten
Ik ben een enorme snacker. Met drie maaltijden per dag red ik het echt niet. Gister ging ik in het grote gat tussen lunch en avondeten de keuken in, op zoek naar iets lekkers om de trek mee te stillen. Net toen ik dacht niks te vinden – het was hoog tijd voor nieuwe boodschappen- zag ik ineens het licht. Vanuit een mager gevulde groenteschaal staarden twee avocado’s, een limoen, sjalotje en een paar kleine tomaatjes me aan. Samen met het bosje koriander dat nog in de koelkast lag precies de juiste ingrediënten voor guacamole!
Deze hoeveelheid is eigenlijk om met z’n tweeën te delen maar ik beken dat ik de hele bak alleen heb weggewerkt, lekker dik uitgesmeerd op m’n lievelingscrackers van Wasa – delicate crisp rosemary & sea salt. Eigenlijk moet je gewoon altijd avocado’s en limoen in huis hebben zodat je immer voorbereid bent op een naderende snack attack.
Ingrediënten:
2 avocado’s
6 mini romaatjes (of 2 grote)
Sap van een halve limoen
Handje kleingesneden koriander
½ tot 1 sjalotje (naar smaak)
Teentje knoflook, gesneden of geperst
Snufje Zeezout en versgemalen peper
Scheutje olijfolie
Bereiden:
Snij de rijpe avocado’s door midden, ontpit ze en schep het vruchtvlees eruit. Ik heb de avocado’s fijn geprakt met een pureeknijper -ik heb echt niet veel keukenapparatuur in huis maar hier kan ik gewoon niet zonder-, je kunt natuurlijk ook een vork gebruiken. Snij vervolgens de tomaten klein, je gebruikt alleen het vruchtvlees, de pitjes kunnen weg. Snipper de sjalot, knoflook en koriander en meng alles door de avocado.
Je brengt de guacamole op smaak met het sap van een halve limoen, zout en peper plus een scheutje lekker extra vierge olijfolie.
Geniet van je snack!
Cécile
P.S. met dank aan Anne Roel voor de foto’s en food styling.