Voor 1 bak. Bereidingstijd: 10 minuten
Vandaag kreeg ik een mail van iemand die het blog trouw volgt. ‘Ik kan wel een koriander plantage aanleggen’ schreef ze naast een hoop loftuitingen. Betrapt! Ik ben dol op koriander en gebruik het elke kans die ik krijg. Hou jij nou niet van koriander, vervang het dan door bladpeterselie…ook heerlijk!
Vandaag een recept voor humus. Een perfecte combi bij de bloemkool couscous van gisteren of als borrelhap met een schaaltje rauwkost en platbrood.
Ingrediënten:
200 gr. kikkererwten
4 eetlepels uitlekvocht (of water)
2 eetlepels tahin (sesampasta)
1 teen knoflook
Sap van 1 citroen
1 theelepel ketoembar (korianderpoeder)
1 theelepel paprikapoeder
Koriander of peterselie om mee te garneren
Bereiden:
Laat de kikkererwten uitlekken en bewaar het vocht. Ik gebruikte de kant en klare stevige kikkererwten uit een zak van HAK. Het resultaat schijnt helemaal verbluffend te zijn als je humus maakt van gedroogde kikkererwten die je eerst een nacht weekt en vervolgens zelf gaar kookt.
Bewaar twee eetlepels van het uitlek vocht, knijp een citroen uit en pureer de knoflook. Hou een paar kikkererwten achter om straks mee te garneren. Maal de kikkererwten, het uitlek vocht, de tahin, olijfolie, citroensap, knoflook en ketoembar in een keukenmachine. Hoe langer je maalt, hoe lekkerder het wordt.
Schep de humus over in een leuk schaaltje en garneer met nog een scheutje olijfolie, paprikapoeder en koriander / peterselie.
Enjoy your humus!
Cécile
[…] vanmiddag samen met mijn vriendin Roos heerlijk in de Zeeuwse zon met crackers en zelfgemaakte hummus. A perfect […]