Voor 1 bak room. Bereidingstijd: 5 minuten
Ik vind soja slagroom van Alpro een lekker product maar ik vind het wel lastig om de room echt goed stijf te krijgen en natuurlijk proef je ergens nog een hint sojasmaak – niet door iedereen gewaardeerd. Slagroom van kokosroom is dan een lekker alternatief. Het is echt heel snel klaar, je moet alleen wel 24 uur van te voren een blik kokos cream in de ijskast hebben gezet. Misschien moet je er gewoon standaard een paar blikken bewaren? Ik serveerde de room op een bakje met lekker gemengd fruit. Bij een bak aardbeien smaakt deze room ook perfect.
Ingrediënten:
1 blik kokosroom van 400 ml (vetgehalte >20%)
1 zakje vanillesuiker
verschillende soorten fruit
Bereiden:
Wanneer een blik kokos crème openmaakt dat minstens 24 uur in de ijskast heeft gestaan, dan is het vet helemaal gestold. Dit kun je eruit scheppen. Het vocht bewaar je om later door een smoothie heen te doen bijvoorbeeld. Voeg een zakje vanillesuiker toe en klop de room een minuutje goed door met een mixer. Wanneer je de room te dik vindt, kun je hem altijd wat verdunnen met een lepel vocht uit het blikje. Snij het fruit en doe er een lekkere schep room op. De hoeveelheid room is genoeg voor vier bakjes fruitsalade.
Geniet van je kokos slagroom!
Cécile