Voor 2 personen. Bereidingstijd: 10 minuten
Deze salade maak ik al sinds ik op een studentenkamer woonde (lang geleden dus, we hebben het hier over de nineties). Het verschil tussen toen en nu? Toen deed ik er spekjes doorheen – nu uiteraard niet meer want is helemaal niet nodig, zonder ook hartstikke lekker. Een ander verschil: ik koop nu goede, lekker stroperige balsamico azijn in plaats van het goedkoopste bocht dat ik kan vinden bij Albert Heijn. Ik zie op dit vlak een parallel met mijn wijnconsumptie, haha. Deze salade zet ik vaak op tafel als onderdeel van een buffetje van een stuk of drie kleine (groente)gerechten die ik dan serveer met brood, rijst of gebakken aardappels.
Ingrediënten:
150 gram sperziebonen
12 lekkere mini Roma tomaatjes
25 gram pijnboompitten
1 klein teentje knoflook, fijngesneden
3 eetlepels olijfolie
1 eetlepel goede balsamicoazijn
Bereiden:
Was en dop de sperziebonen en kook ze vijf minuten. Snij intussen de tomaatjes door de helft. Rooster de pijnboompitten in een koekenpan zonder olie. Wanneer ze bruin kleuren draai je het vuur uit, haal je ze uit de pan en hou je ze even apart. Doe nu de olijfolie en de knoflook in de pan en laat deze in de restwarmte van de pan even pruttelen. Giet de sperziebonen af en doe ze in een schaal, voeg de tomaatjes, olie en azijn toe en hussel goed door elkaar. Strooi als laatste de pijnboompitjes over de salade heen.
Geniet van je lauwwarme sperziebonensalade!
Cécile