Voor 2 personen. Bereidingstijd: 25 minuten
Ik maakte vandaag een heerlijke salade van wilde rijst met noten, rozijnen en rauwe rode kool. Wat een geweldige combinatie. Ik schepte de maaltijd in een glazen pot en vervolgens genoten we ervan op een kleedje aan de Kralingse Plas. Een prima avond!
Ingrediënten:
200 gram wilde rijst
1 groentebouillon blokje
150 gram fijngesneden rode kool
50 gram pecannoten
50 gram pijnboompitten
75 gram gele rozijnen
2 lente-uitjes
half bosje munt
sap en rasp van 1 limoen
olijfolie
1 eetlepel agave siroop
zwarte peper
Bereiden:
Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Gebruik in plaats van water, groentebouillon om de rijst in te koken. Maak alvast een dressing van het limoensap en rasp, de olie, agave siroop en lekker veel zwarte peper. Rooster de noten en pijnboompitten even in een koekenpan (zonder olie) tot ze lekker gaan geuren. Snij de lente-ui, munt en rode kool (ik kocht de rode kool lekker lui voorgesneden).
Wanneer je de rijst hebt afgegoten, kun je alle overige ingrediënten er doorheen roeren. eet hem thuis of op locatie, dit is echt een geweldig pijn picknick recept kan ik wel zeggen.
Geniet van deze heerlijke salade met wilde rijst en noten!
Cécile
[…] salade van rode kool en pompoen maakte ik volgens dit recept alleen verving ik hierin de rijst door stukjes lekker zacht gebakken pompoen. Ook de wortelsalade […]