Voor 6 -10 personen. Bereidingstijd: 45 minuten
Voor mijn verjaardag had ik allemaal ambitieuze bak plannen. Maar plannen en organiseren is niet mijn sterkste kant en zo had ik vanmorgen, anderhalf uur voordat er een paar vriendinnen op visite kwamen nog steeds niks in de oven staan. Gelukkig weet ik twee heerlijke cake recepten- een limoen-kokos en een aardbeiencake- die allebei in 45 minuten klaar zijn. Niks aan het handje dus. Iedereen was zeer onder de indruk. De limoencake was licht favoriet, dus die mag eerst op het blog. Morgen post ik de aardbeiencake.
Ingrediënten:
200 gram bloem
150 gram suiker
1 theelepel bak soda
175 ml sojamelk
4 eetlepels olie (ik gebruikte maisolie, kokosolie is ook heerlijk)
1 theelepel vanille extract
sap van twee limoenen
rasp van twee limoenen
40 gram geraspte santen (kokos creme)
Voor het glazuur:
sap van 1 limoen
kopje poedersuiker
Bereiden:
Verwarm de oven voor op 180 graden. Rasp de limoenen eerst en pers ze vervolgens uit. Doe alle ingredienten voor de cake – eerst de droge , dan de natte- in één kom en meng alles goed met een mixer. Voor een lichte kokossmaak, raspte ik santen (blok kokos crème, te koop bij elke toko en sommige supermarkten) door het beslag. Je kunt ook kokosolie en kokosmelk gebruiken in plaats van de maisolie en sojamelk, dan kun je de santen weglaten.
Zet de cake 40 minuten in de oven en prik er op het laatst in om te zien of hij gaar is, zo niet dan laat je hem er nog iets langer in staan.
Als de cake een paar minuutjes afgekoeld is, giet je er lekker wat glazuur op dat je heb gemaakt door een paar eetlepels limoensap door een kop poedersuiker te roeren (ik heb de poedersuiker niet afgewogen in de stress om op tijd klaar te zijn voor de visite, maar op gevoel kom je een heel eind :-)).
Geniet van deze heerlijk lichte cake, hij verdwijnt onder je neus vandaan!
Cécile
gefeliciteerd! Volgens mij kun je prima plannen; 2x 45 minuten is precies 1,5 uur! Sommige mensen werken nu eenmaal beter onder tijdsdruk. Lijkt me heerlijk die cake!
Dank je wel! ja, dat is ook wel zo; ‘onder druk wordt alles vloeibaar’ is mijn favoriete gezegde 😉