Voor 4 personen. Bereidingstijd: 30 minuten
Ok, ik had toch wat goed te maken met mijn kinderen na de Shepard’s Pie van gisteren. Het kroost had de kleine blokjes pastinaak in het gerecht niet gewaardeerd. Hun vader is een opvoeder van de oude stempel dus de borden waren wel leeg gegaan maar ik voelde vandaag erg de behoefte om iets op tafel te zetten dat met groot gejuich ontvangen zou worden. Ik greep daarom terug op mijn altijd succes gerecht: Pasta met Bolognese saus. Het gehakt vervang ik in dit recept door aubergine en de ui door venkel. Iedereen was weer blij!
Ingrediënten:
1 kleine aubergine
1 wortel
1 stengel bleekselderij
1/3 venkelknol
1 theelepel fijngehakte venkelzaadjes
1 eetlepel tomatenpuree
1 blokje groentebouillon
1 blik pomodori tomaten
basilicum om te garneren
olijfolie
plantaardige geraspte kaas
Bereiden:
Snij de aubergine in kleine blokjes (van ongeveer 0,5 cm.) en bak ze op halfhoog vuur in twee à drie eetlepels bruin en zacht – dit duurt een minuut of tien. Schep de aubergine eruit en hou apart. Bak in dezelfde pan de fijngesneden knoflook, wortel, bleekselderij en venkel en venkelzaadjes ook tien minuten, doe eventueel weer wat olie in de pan. Niet bruin laten worden! Nu voeg je de tomatenpuree en een verkruimeld bouillonblokje toe. Voeg een klein glaasje water toe en roer goed door. Giet de tomaten uit blik erbij en laat de saus lekker pruttelen terwijl je de pasta gaar kookt.
Mijn kinderen zijn nogal gewoontedieren en erg gewend aan geraspte kaas over de pasta. Deze saus is overigens zo rijk van smaak dat je de kaas prima kunt weglaten. Maar bij Marqt vond ik (uiteraard voor een belachelijke prijs) een zakje plantaardige kaassnippers die ik nu gebruik. Het gaat een beetje tegen de principes van dit blog in, ik wil namelijk zoveel mogelijk producten gebruiken die je bij ‘normale’ supermarkten kunt kopen. Ik denk dat ik Albert Heijn maar eens ga aanschrijven of ze ook wat plantaardige kaas in het assortiment willen opnemen. Hopelijk krijg ik een wat aardigere reactie dan het jongetje dat een nieuw moestuintje tuinkers vroeg voor zijn vader in het ziekenhuis :-).
Geniet van je Linguini Bolognese!
Cécile