Voor 4-6 personen. Bereidingstijd: 25 minuten
Zo fijn is dat af en toe, soep als avondmaaltijd. En bij deze lekker gevulde minestronesoep hoef je er niet eens broodjes of pannenkoeken naast te eten – bij ons thuis vroeger altijd de standaard combi met soep. Door de aardappels en pasta erin is het met recht een maaltijdsoep. Maar natuurlijk mag je er ook nog wel lekkere dikke plakken boerenbrood in dopen!
Ik maakte alle restjes groente die ik nog in de groentela had liggen op; een paar groene asperges, wat sperziebonen, courgette, een stukje broccoli en wat doperwten uit de vriezer.
Ingrediënten:
3 eetlepels olijfolie
1 ui
2 stengels bleekselderij
2 tenen knoflook
2 nieuwe aardappels
1 blik tomatenblokjes (400 gram)
2 liter groentebouillon
200 gram gemengde groene groenten
blikje cannelinni bonen van Bonduelle (130 gram)
bosje bladselderij
100 gram lekkere pasta schelpjes
Bereiden:
Pak een pan met dikke bodem en verhit er de olijfolie in. Snipper de ui en de knoflook en snij de aardappels in kleine blokjes. Bak vijf minuutjes aan en voeg dan het blik tomaat en de groentebouillon toe. Nu gaan ook alle fijngesneden groenten en de pasta erin. Breng aan de kook en zet het vuur lager. Laat tien minuten staan met de deksel op de pan. Voeg ook het blikje bonen toe en laat de pan nog vijf minuten op het vuur staan. Proef of de soep goed op smaak is en serveer met lekker veel fijngesneden bladpeterselie.
Geniet van je minestrone soep!
Cécile