Voor 4 broden. Bereidingstijd: 20 minuten
Naan brood vind ik altijd zo lekker wanneer je het in Indiase restaurants geserveerd krijgt – uit de supermarkt is het meestal niet echt te eten. Nooit gedacht dat het zo makkelijk zou zijn om zelf te maken. Het is ook een van de snelste manieren om platbrood te maken; het deeg hoeft niet te rijzen of te rusten. Ik bestreek de broden aan één kant met olie die gemengd was met het kruidenmengsel za’atar. Had ik dat potje tot gisteren altijd dicht gelaten, nu gebruikte ik het voor de tweede dag achter elkaar! De baba ganoush van gisteren is overigens een lekkere dip bij deze naan broden. Maar de meer traditionele manier is natuurlijk om ze bij een lekkere curry te eten.
Ingrediënten:
200 gram bloem
half zakje bakpoeder (7,5 gram)
150 gram sojayoghurt
1 theelepel zout
4 eetlepels olie
1 theelepel za’atar
Bereiden:
Kneed een deeg van de bloem, bakpoeder, yoghurt en zout (je kunt in plaats van bloem en bakpoeder ook 200 gram zelfrijzend bakmeel gebruiken). Verdeel het deeg in vier stukken en rol deze op een met bloem bedekte oppervlakte uit tot langwerpige plakken.
Meng de olie met de za’atar.
Verhit een koekenpan op hoog vuur. Bak de naan broden om de beurt in de pan. Eerst twee minuten aan de ene kant – je smeert op dat moment de bovenkant in met olie- en vervolgens draai je het naan brood om en bak je de andere kant ook nog een minuut.
Geniet van je naan broden, ze zijn warm het lekkerst!
Cécile