Voor 1 pot. Bereidingstijd: 5 minuten
Vegan broodbeleg zie je steeds meer – bij Albert Heijn zijn er nu wel zes verschillende soorten groentespreads in het koelvak – maar toch blijft het één van de lastigste dingen waar je tegen aan loopt als je plantaardig wilt eten. Daarom, een recept voor zelfgemaakte nutella. In vijf minuutjes in elkaar gedraaid! Hoe krachtiger je keukenmachine of blender is, hoe gladder de nutella wordt. Bij mij zie je nog best wat ‘brokjes’ hazelnoot maar ik vind dat eigenlijk wel een lekkere bite geven.
Ingrediënten:
200 gram geroosterde hazelnoten
3 flinke eetlepels cacaopoeder
75 gram poedersuiker
80 ml amandelmelk
1 eetlepel ahornsiroop
2 eetlepels gesmolten kokosolie
Bereiden:
Hazelnoten zijn niet goedkoop. Ik kocht bij Albert Heijn een zak van 200 gram van het Turkse merk Miras voor 3,79. Meng de zak hazelnoten met alle andere ingrediënten in de keukenmachine of blender en mix er een lekker gladde pasta van. Proef om te kijken wat je van de smaak vindt, je kunt er natuurlijk naar eigen inzicht nog wat meer cacao of suiker bij doen.
Geniet van je vegan nutella!
Cécile
[…] Ik serveerde ze met poedersuiker, aardbeien en m’n zelfgemaakte Nutella. […]