Voor 10-12 koekjes. Bereidingstijd: 25 minuten
Thuis blijven tijdens een schoolvakantie, betekent veel logeerpartijtjes en dagjes uit organiseren. Ik sta deze dagen voor mijn gevoel continu in de keuken om te voldoen aan de vraag naar eten. Gisteren maakte ik mijn beproefde bliss balls, plus een aantal potten zelfgemaakte pindakaas en granola. Mijn zoon en zijn logerende nichtje deden er goede zaken mee bij de picknickende hordes aan de Kralingse plas. Echte handelaars zijn het, voor hen is het elke dag vrijmarkt.
Vandaag probeerde ik een nieuw recept; oatmeal cookies met cranberries. Deze werden niet verkocht maar verdwenen in onze eigen magen. We gaan ze zeker vaker maken!
Ingrediënten:
100 gram havervlokken
100 gram bloem
75 gram suiker
1 zakje vanille suiker
1 theelepel bakpoeder
1/2 theelepel zout
50 gram cranberries
90 ml kokosolie
4 eetlepels sojamelk (of water)
Bereiden:
Smelt de kokosolie en doe alle ingrediënten in een grote kom. Kneed het deeg totdat het goed aan elkaar blijft plakken. Je kunt eventueel nog een paar druppels extra water toevoegen. Maak er tien tot twaalf koekjes van en leeg ze op een bakplaat bekleed met aluminiumfolie. Bak ze 15 minuten in een op 175 graden voorverwarmde oven.
Geniet van je havermout koekjes!
Cécile