Voor 1 koek. Bereidingstijd: 70 minuten
Hoe ontbijtkoek aan z’n gezonde imago is gekomen, weet ik eigenlijk niet: Het bestaat voor ongeveer 40% uit suiker en er zitten evenveel vezels in als in een witte boterham. Maar een lekker tussendoortje is het wel. Daarom deze zelfgemaakte variant die in ieder geval een stukje minder slecht is dan de kant-en-klare versie uit de supermarkt. Geniet ervan!
Ingrediënten:
250 gram havermeel (havermoutvlokken die je in een keukenmachine fijn hebt gemalen)
2 theelepels kaneel
1 theelepel koekkruiden
1 cm fijngemalen gember
1 theelepel bakpoeder
1 eetlepel baking soda
1 eetlepel balsamico azijn
4 eetlepels ahornsiroop
2 eetlepels appelstroop
250 ml sojamelk
2 eetlepels zonnebloemolie
Bereiden:
Verwarm de oven voor op 160 graden. Doe alle ingrediënten in een grote kom en mix totdat het goed gemengd is. Vet een cakeblik in met olie (of gebruik bakpapier) en stort het beslag erin. Zet de koek 60 minuten in de oven. Laat hem goed afkoelen voor je hem aansnijdt.
Geniet van je zelfgemaakte ontbijtkoek!
Cécile