Voor 4 personen. Bereidingstijd: 30 minuten
Laatst las ik het bijzondere verhaal van twee geitenhouders in Los Angeles die in het verleden veel prijzen wonnen voor hun geitenkaas. Nu zijn ze gestopt met het melken van de beesten en maken ze lekkere kaas van plantaardige ingrediënten. Regelmatig check ik de website om te zien of ze al in Europa leveren – we’re working on it staat er helaas nog steeds. Ik weet al precies wat ik zou maken als ik een pakje Chevre Cheeze zou kunnen bestellen; een ovenschotel met aardappelpuree, bloemkool en hazelnoten. Echter, ook zonder kaas of met de plantaardige geraspte kaas van Marqt is dit nog steeds een heel erg lekker (en makkelijk!) gerecht.
Ingrediënten:
900 gram kruimige aardappels
120 ml rijstmelk (of ongezoete sojamelk)
scheut olijfolie
zout
1 bloemkool
bosje peterselie
flinke hand hazelnoten
optioneel: geraspte plantaardige kaas
Bereiden:
Schil de aardappels, snijd ze in stukken en kook ze 15 minuten in ruim kokend water met zout. Check met een vork of ze goed gaar zijn. Zo ja, giet ze af en knijp fijn met een pureeknijper. Verwarmd de melk en voeg deze, samen met een scheut olijfolie en wat zout, toe aan de aardappels. Roer er een lekkere puree van, eventueel nog verder op smaak gebracht met wat nootmuskaat.
Intussen heb je ook de bloemkool tien minuten gekookt. Doe de aardappelpuree in een ovenschaal, leg er stukken bloemkool op en strooi er licht geroosterde hazelnoten over en eventueel wat kaas. Zet nog een paar minuten onder de grill en bestrooi met een bosje fijngesneden peterselie.
Geniet van je ovenschotel met bloemkool en hazelnoten!
Cécile