Voor 10 paaskoekjes. Bereidingstijd: 60 minuten
Elk jaar koken we een dozijn eieren en versieren we ze met verf om ze daarna in de tuin te verstoppen. Hartstikke leuke traditie hoor, maar soms wil je wel eens wat anders. Koekjes maken in de vorm van eieren bijvoorbeeld en ze met gekleurde glazuur omtoveren tot paaseieren. Verstoppen is niet gelukt helaas, daarvoor waren ze te snel op!
Ingrediënten voor de koekjes:
160 gram bloem
1 eetlepel sojamelk
75 gram suiker
100 ml kokosolie
snufje zout
1 theelepel vanille extract
1 theelepel limoenrasp
Ingrediënten voor het glazuur:
100 gram poedersuiker
sap van 1 limoen
voedselkleurstof
Bereiden:
Meng alle ingrediënten tot een samenhangend deeg en rol dit uit tot een plak van 1 cm dik. Met een mesje snij je er tien mooie eivormige koekjes uit. Bekleed een ovenplaat met bakpapier, leg de koekjes erop en bak ze 20 minuten in een voorverwarmde oven (160 graden).
Wanneer de koekjes klaar zijn laat je ze goed afkoelen. Maak een kommetje glazuur door 100 gram poedersuiker te mengen met het sap van 1 limoen. Maak met kleurstof verschillende kleuren glazuur of gebruik de versierstiften van dr. Oetker.
Geniet van deze paas traktatie!
Cécile