Voor 4-6 personen. Bereidingstijd: 60 minuten
Van geroosterde paprika’s kun je een heerlijke soep maken. Ik roosterde de paprika’s zelf, daarom is de bereidingstijd wat langer dan normaal voor een soep. Je kunt natuurlijk ook een pot kant-en-klaar geroosterde paprika’s kopen dan ben je in 20 minuten klaar. De koriander pesto past er perfect bij maar je kunt ook een gewone pesto maken of zelfs weglaten.
Ingrediënten:
4 paprika’s
3 eetlepels olijfolie
2 teentjes knoflook
2 eetlepels tomatenpuree
1,5 liter groentebouillon
Voor de koriander pesto:
50 gram walnoten
bosje koriander
halve theelepel zout
5 eetlepels lekkere olijfolie
Bereiden:
Rooster de paprika’s 30 minuten onder de grill. Bewaar ze vijf minuten in een plastic zakje of afgesloten tupperware bakje. Vervolgens trek je makkelijk het velletje eraf en kun je ze in stukken snijden.
Fruit de fijngesneden knoflook in de olie en voeg de tomatenpuree toe. Roer even door en schenk dan de bouillon erover en doe de stukken paprika in de pan. Kook een kwartiertje door en pureer dan goed met de staafmixer.
Verdeel over de kommen en garneer met een schep koriander pesto die je gemaakt hebt door alle ingrediënten te mixen in een keukenmachine.
Geniet van je paprikasoep!
Cécile