Voor 4 personen. Bereidingstijd: 25 minuten
Het perenseizoen nadert zijn einde, dus nog even snel een gerechtje bedacht met veel noten erin. Altijd een supercombinatie! Je hebt er heel weinig werk aan; wanneer je het in de oven zet terwijl je aan het hoofdgerecht begint, heb je na het eten meteen een lekker warm toetje.
Ingrediënten:
2 peren
60 gram bloem
50 ml kokosolie
2 eetlepels ahornsiroop
1 eetlepel havermout
1 theelepel speculaaskruiden
snuf zout
3 handen gehakte noten
(bv. een combinatie van walnoot, hazelnoot en amandel)
Bereiden:
Was de peren en snij ze doormidden. Ik eet peren altijd met klokhuis en al maar maar als je wilt kun je de klokhuizen ook verwijderen. Snij een klein stukje van de peer af zodat de helften plat blijven liggen in de ovenschaal.
Maak een crumble door de bloem, olie, siroop, havermout, noten en kruiden door elkaar te kneden. Kruimel dit deeg over de peren en zet ze 20 minuten in een voorverwarmde oven (180 graden). Eet de peren terwijl ze nog lekker warm zijn. Als je er echt een feest van wilt maken, serveer je er een toefje (soja) slagroom bij of een lekker bolletje sorbet- of kokosijs.
Geniet van je (semi-gezonde) toetje!
Cécile