Voor 4 stuks. Bereidingstijd: 30 minuten
De voorraadkast was leeg, de koelkast was helemaal leeg en mijn zoon had trek. Er vond nog wel een restje pesto van gisteren en besloot dat door een deeg te kneden en snel een paar platbroden voor hem te bakken – hij is dol op alles wat op een tortilla lijkt. We aten ze nu zo uit de hand als snack maar deze broden zijn natuurlijk helemaal lekker als je ze opleukt met salades en spreads. Leef je uit!
Ingrediënten:
180 gram bloem
1 theelepel zout
100 ml lauwwarm water
2 eetlepels pesto
Bereiden:
Meng de bloem en het zout in een kom en maak een kuiltje in het midden. Giet hier het water in en meng tot een deeg. Kneed het een paar minuten goed door, doe er dan twee flinke scheppen pesto bij en meng goed. Mijn pesto was zelfgemaakt en niet zo erg zout. Gebruik je een vrij zoute pesto dan hoef je waarschijnlijk geen extra zout aan het deeg toe te voegen.
Laat het deeg afgedekt een kwartier rusten en verdeel het dan in vier gelijke delen. Rol die uit tot mooie plakken en bak ze twee minuutjes aan elke kant totdat ze gaan kleuren. Je hoeft geen olie in de pan te doen, er zit al best wat olie door de pesto.
Geniet van je platbrood met pesto!
Cécile