Voor 10 stuks. Bereidingstijd: 45 minuten
Er zijn van die etenswaren die je in gedachten meteen transporteren naar een andere plek. Zo ook met preztels; als je daar een hapje van eet, waan je je toch gewoon even in New York? Gelukkig is het een stuk goedkoper en milieuvriendelijker om pretzels te bakken dan een ticket naar de USA te boeken! Ik bakte vandaag een lading mini-pretzels. Wil je liever 10 grote pretzels, verdubbel dan de hoeveelheden.
Ingrediënten:
200 g bloem
Half zakje gist (3 ½ g)
1 theelepel suiker
1 theelepel bakpoeder
1 theelepel zout
125 ml warm water
Sojamelk om mee te bestrijken
Bereiden:
Doe de bloem, gist, suiker, bakpoeder en zout in een kom en maak een kuiltje in het midden . Schenk hier het warme water in. Kneed in een paar minuten een soepel deeg en laat het een half uur rijzen in een kom met een theedoek erover.
Verdeel het deeg in tien gelijke stuken. Rol uit tot dunne rolletje en leg elk rolletje in een U-vorm. Pak de uiteinden en draai die een slag om elkaar heen en duw ze vast.
Leg de pretzels op een met bakpapier beklede bakplaat en strijk er met een kwastje een beetje sojamelk over. Bestrooi met wat zeezout en zet ze 15 minuten in een op 225 graden voorverwarmde oven. Eet ze warm met wat kokosolie, zo lekker!
Geniet van je pretzels!
Cécile