Voor 1 hongerig persoon. Bereidingstijd: 15 minuten.
Een groot verschil tussen opgroeien in de jaren tachtig en groot worden nu, vind ik toch wel de hoeveelheid eten die je als kind binnenkrijgt. Misschien laat m’n geheugen me in de steek maar ik kan me toch niet herinneren dat ik naar school allerlei kapitein koekachtige repen meekreeg (ze waren er natuurlijk ook gewoon nog niet), noch dat ik bij thuiskomst aan het einde van de schooldag al een halve maaltijd geserveerd kreeg.
Aan de eerste trend heb ik nooit meegedaan; hoe oneerlijk mijn kinderen het ook vinden dat er bijna nooit iets te snoepen in hun broodtrommel zit. Maar de uitgehongerde staat waarin ze na school thuiskomen (ondanks een verder goedgevulde lunchbox), grijp ik vaak aan om enorme hoeveelheden rauwkost bij ze naar binnen te schuiven. Vandaag had mijn zoon geluk en kreeg hij als after school snack een portie gebakken aardappels met zelfgemaakte cocktailsaus te eten. De bofferd!
…