Voor 5 ijsjes. Bereidingstijd: 12 uur
Mijn lief en ik spreken dezelfde taal maar toch verstaan we elkaar niet altijd. Zegt hij: ‘Kom, we gaan met een camper door Californië trekken’ dan versta ik: Zon, zee, strand, pak een koffer met bikini’s en korte broeken. Vervolgens sta je dan op je tweede dag daar een lelijke rode fleecetrui te kopen in de enige kampwinkel van Yosemite waar het ‘s avonds ijskoud is. Wel schitterend trouwens hoor.
Een ander goed voorbeeld van flinke ruis op de lijn dateert vanuit de tijd dat we elkaar net kenden. Op onze eerste date zei hij: ‘Ik kan heel goed koken.’ Ik verstond: Ik ga je verwennen met exquise zelfgemaakte hapjes. Hij bedoelde: Ik weet hoe ik een bord met aardappelen, groenten en vlees bereid.
Is ook goed gekomen hoor, heel soms bladert hij de vele kookboeken door die we thuis hebben en maakt dan stap voor stap, helemaal volgens het recept, de gerechten klaar die erin staan. Zo maakte hij ooit een lekker toetje voor me met aardbeien, basilicum en balsamico siroop. Daar moest ik aan denken toen ik deze ijsjes bereidde. De balsamico azijn heb ik vervangen door limoen, dat vond ik wat zomerser.
…