Voor 6 stuks. Bereidingstijd: 25 minuten
Ik had nog een grote zoete aardappel liggen en besloot hem te raspen zodat ik er een aantal lekkere rösti van kon bakken. Nou, dat was een prima idee, de rösti waren erg lekker. Knapperig van buiten en zacht van binnen met een lekker zoetig smaakje. Heerlijk met wat sla en groenten.
Ingrediënten:
1 grote zoete aardappel (of twee kleine)
half chili pepertje
1 eetlepel gehakte bieslook
1 eetlepel maizena
1 theelepel zout
2 eetlepels warm water
3 eetlepels olie om in te bakken
Bereiden:
Schil en rasp de zoete aardappel, ook wel bataat genoemd. Doe de geraspte aardappel in een zeef en duw het vocht eruit. Hak een een half pepertje pepertje fijn (verwijder de pitjes) en voeg dit bij de aardappel. Voeg ook een eetlepel gehakte bieslook toe. Maak een papje van de maizena en water en roer dit samen met het zout door het mengsel.
Maak nu met je handen platte balletjes en druk ze stevig aan. Verwarm de olie in een koekenpan en bak de rösti tien minuten aan beide kanten.
Geniet van je rösti!
Cécile