Voor 2-4 personen. Bereidingstijd: 10 minuten
Ik had nog een halve Chinese kool over van de gado gado gisteren en besloot er een lekkere salade van te maken. je moet de kool daarvoor wel heel dun snijden. Daar bestaat een heel handig apparaat voor – een mandoline – maar op de een of andere manier vergeet ik die steeds te kopen dus ik moest met een scherp mes aan de slag. Zo blijft er gelukkig altijd wat te wensen over :-).
Ingrediënten:
halve Chinese kool (of spitskool)
5 groene asperges
1 of 2 lente-uitjes
sap van een halve sinaasappel
rasp van een hele sinaasappel
3 eetlepels lekkere extra vierge olijfolie
1 eetlepel agave siroop
1 theelepel mosterd
lekker veel zwarte peper
handje pistachenoten
Bereiden:
Snij de kool in hele dunne reepjes en was deze goed. Snij de onderkanten van de asperges af en maak van de rest hele dunne schijfjes. Voeg samen in een schaal. Eroverheen schenk je een dressing die je maakt van sinaasappelsap, olijfolie, mosterd, agavesiroop en peper. Eindig met wat ringetjes lente-ui, citroenrasp en nootjes.
De salade wordt lekkerder als je hem even laat staan voor het serveren; de zuren uit de sinaasappel maken de koolbladeren dan wat zachter.
Geniet van je salade!
Cécile